Gofika i naturen – enkelt och gott!
Hösten är här, och med den kommer kyligare luft, färgglada löv – och massor av äpplen att ta hand om. Det är en perfekt tid för att ge sig ut i naturen, andas frisk luft och äta gott.
Att ta med sig fika ut i skogen behöver inte vara ett stort projekt. Det räcker med ett stormkök, några förberedelser hemma och något gott att dricka – så har du en riktigt bra stund ute. Här tipsar vi om vårt favoritfika på stormkök.

Äppelsmulpaj på stormkök
(2–3 portioner):
Fyllning:
- 2-3 äpplen
- 1–2 msk socker
- 1 tsk kanel
- En klick smör
Smuldeg:
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl socker
- 100 g smör
Utrustning:
- Stormkök
- Sked eller stekspade
- Skärbräda och kniv (om du inte förbereder hemma).

Så här gör du:
- Förbered hemma: blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en påse.
- Skär äpplena i bitar. Tips: Detta kan oxå förberedas hemma
Skär då äpplena och blanda med kanel + socker och lägg i en påse. - Smuldegen
Smält smöret och häll över smuldegsblandningen, stek tills den får lite färg. Lägg åt sidan. - Stek äpplena
Hetta upp en klick smör i stekpannan. Lägg i äppelbitarna, krydda med kanel och socker. Stek dem några minuter tills de blir mjuka och lite karamelliserade. Ta av äpplena och lägg i en skål. - Häll smuldegen över äppelbitarna och servera med vaniljsås och en kopp kaffe.

Att fika ute behöver inte vara mer avancerat än så här. Och det smakar faktiskt bättre när man suttit på en sten och lagat det själv.
Ut & njut!
~ViLSE~
