Blåbärspaj med en touch av Japp

20.02.2025

Det luktade blåbär, blöt skogsmark och en oväntad hint av choklad

Vissa dagar vill man bara ut i skogen och andas lite mossa. Så vi drog iväg på en liten vandring med ambitionen att plocka blåbär och laga smulpaj på stormkök. Friluftsliv, frisk luft och fika – vad kan gå fel?

Det här var en av de somrarna som bjöd på mycket regn, så marken var blöt och där trivs myggen. Men trots det så vandrade vi på, med genomblöta fötter.

Det fanns även gott om både blåbär och hallon, fingrarna var blåa innan vi ens hann säga "efterrätt". 

Allt gick enligt plan – tills vi insåg att vi glömt potatismjölet hemma. Vi grävde runt i packningen och hittade… en Japp. Den fick duga!

Så där stod vi, mitt i skogen, och smälte ner chokladen i blåbären. Resultatet blev en blåbärspaj med en oväntad smak av choklad och kreativitet. Smuldeg ovanpå och vips – gourmet efterrätt.

Vi åt den med kåsor i knät, skorna genomblöta och skratten varma. Och vet du vad? Det var nog både den godaste och mest minnesvärda pajen vi ätit. 

 

Glöm potatismjölet, men glöm aldrig att packa humorn.


~ViLSE~